čtvrtek 21. srpna 2014

Když léto vezme za své..

Je léto. My, ještě pořád studenti máme prázdniny. Léto je v plném proudu, všichni si užívají své volné dny, knižní blogeři trhají rekordy v přečtených knihách i počtu článků za den. Vše je jak má být.
Bohužel, u mě se někde stala chyba.

Jak z posledních článků víte, červenec se u mě nesl v duchu brigády. Pro mě té nejlepší brigády, na které jsem byla i minulý rok, a nebudu tam chybět ani příští rok. Místo ošetřovatelky v Zoologické zahradě, to si nechám líbit.
Bohužel, brigáda vytěsnila můj čtecí prostor. Vstávání o čtvrté hodině ranní vzalo za své, a já se domů vracela zcela nepoužitelná.
Pokud si správně vzpomínám, přečetla jsem tři knihy. A to jen díky ranním cestám autobusem, a poledním pauzám.


Říkala jsem si, že v srpnu doženu resty týkající se nepřečtených knih – ale opět se někde stala chyba. Konec měsíce se blíží, a já jsem na tom stejně jako minulý měsíc. Vypomáhám na rekonstrukci bytu, a každou volnou chvilku prospím, nebo jen tupě zírám do zdi – cítím se ještě víc vyčerpaně než když jsem chodila do práce.

Až mi zase někdo bude tvrdit, že prázdniny jsou super, protože přečte spoustu knih a načerpá energii na další měsíce -  nebudu mu věřit ani nos mezi očima.
Upřímně? Nemůžu se dočkat zase do školy, až si budu číst každou volnou chvilku, a opět se dostanu do svého „režimu“.

V počtu přečtených knih jsem tohle léto rekord netrhla, ale mám dojem že svůj osobní rekord překonám v Měsíčních přírůstcích za srpen. Nakupovala jsem jak zběsilá.
Takže ano, myslím si, že je se na co těšit.

Plánuji recenzi na Sport a jóga, druhý díl Hunger Games, Muž jménem Ove a Jeden den.
Dejte mi pár dní na srovnání si myšlenek v hlavě, a já se do toho pustím.

Jak si užíváte léto vy, moji milí knihomolové? Trháte rekordy? :)

13 komentářů:

  1. Je důležité umět si odpočinout. :) Těším se na Tvé recenze, ale ráda si na ně počkám. :) Neb "duševní a fyzické zdraví" mé milé blogerky je důležitější, než samotné recenzování. :)

    Věřím, že se po prázdninách opět v plné síle vrhneš do čtení a psaní s nadšením a vervou. Já mám teď také trochu "stávkovací". Rekordy nijak zvlášť netrhám, čtu pořád stejně. Ba co hůř, když byla ta vedra, četla jsem snad ještě méně - prostě mi to nešlo.

    Jinak v nakupování na tom budu asi dost podobně. :D Ale příští měsíc už se musím vážně krotit. :D (Ehm, ehm.)

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Stávkovací" to je ten výraz. Mám naprostou tvůrčí krizi, a náladu "nic mě nebaví". Tak doufám že se teď přes víkend a následující dva týdny na samotě v Chebu srovnám :)

      Vymazat
  2. Trhám rekordy v lenosti, fakt. Když nic nemusím, nic nedělám, ale že bych na sebe byla hrdá, to říct nemůžu. Hlavně, jak jsem si říkala, že začnu cvičit, áha. :D Nojo, velký nic. :D
    ale jo, čtu. Dokonce jsem si i knížky koupila, takže to nemůže být tak zlé, ale tu brigádu ti závidím, muselo to být parádni. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já netrhám ani v té lenosti, neustále pomáhám na rekonstrukci bytu :D K tomu cvičení, já si konečně koupila pořádné boty na běhání, tak je musím využít!

      Vymazat
  3. juuuu v jaky zoo jsi pracovala? ta fotka malinkyho suvatka je bozi <3 a az ted kdyz o tom pises mi doslo ze prazdniny se chyli ke konci, chudaci studaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Hluboké nad Vltavou. Krásná zoo, momentálně rozrůstající se. Na fotce je měsíční miminko sovy pálené, byla to moje láska :)

      Vymazat
  4. Ta brigáda zní skvěle! :) A už teď se těším na recenze. Já tedy o prázdninách publikuji více než dřív, ale s mou normální ne/aktivitou to není zrovna problém- i jeden článek týdně je nad průměrem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti vážně závidím, já zveřejňuji snad čím dál míň :D už abych se zas dostala do kolejí :) :D

      Vymazat
  5. Já teda rekordy netrhám a nevím, kde se stala "chyba" :D
    Čtu, ale ne tolik, jak jsem si naplánovala. Chtěla jsem přečíst 20 knížek, v reálu jsem přečetla tak max 8, nemám to ještě přesně spočítané..
    Každopádně ta Tví brigáda zní opravdu skvěle! :) Práce se zvířátky je vždy úžasná :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda že nejsem jediná :D
      Já čtu strašně málo, a dost mě to žere. A raději to nepočítám :D
      To máš pravdu, práce s nimi je ta nejlepší :)

      Vymazat
  6. Ale tak za brigádu v zoo to stálo ne? Taková práce musí být prostě úžasná se spoustou zvířátek ^^ Pro mě tyhle prázdniny byly hrozně nudné, takže já mám přečtených knih dost. Ale taky to není nic extra. Těším se už do školy na zavedený řád, kdy budu stíhat vše, tak jak mám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, za tu práci to stálo :)
      Nudné prázdniny? To neznám! Letos tedy rozhodně ne :D

      Vymazat
  7. To věřím, je to totiž skvělá práce. Chodíš z ní strašně utahaná, ale miluješ jí :)

    OdpovědětVymazat