středa 6. srpna 2014

Knižní přírůstky za červencec

Knižní chvástačky, knižní přírustky - známe to všichni. Pro mě bude příjemnější "Knižní přirůstky", protože se nerada chvástám.
Ráda bych napsala kde jsem se inspirovala, ale to bych to měla hodně těžké. Články stejného rázu totiž najdete každý měsíc prakticky na každém knižním blogu. Já jsem ale inspirace čerpala v Hnízdě.

Dlouho jsem kolem přírůstků chodila jako kolem horké kaše, nakonec se ale zeptala na váš názor a odezva byla jasná. Zapojím se, a každý měsíc se s vámi podělím o novinky v mé knihovně

Červenec byl pro mne velice úspěšný, a vděčím za to hlavně Levným knihám. Skvělé knihy za málo peněz? No jistě!



Recenzní výtisky jsem přečetla v červenci dva, a to od nakladatelství Fragment a Webmagazínu Rozhledna.

Na Volání Kukačky jste si mohli nedávno přečíst recenzi. Byla to knížka která mě dlouho pronásledovala. Zamilovala jsem si její obálku a velmi kladné recenze mě neustále přemlouvali ať si ji přečtu. Neodolala jsem, a jsem za to moc ráda.








 O Hunger games jsem poměrně dlouho uvažovala, ale vždyť vy víte jak nemám ráda mánie kolem knih! Nakonec mě přemohla zvědavost, a já si o první díl napsala do Nakladatelství Fragment. Z recenze víte, že knížku jsem doslova hltala. Takže pokud je mezi vámi někdo, kdo ji ještě nečetl (o čemž pochybuji) - tak směle do toho.








Pokud pravidelně čtete mé recenze tak víte, že Jako zabít ptáčka se stalo mojí srdcovkou. V tuto chvíli ji řadím mezi moje nejoblíbenější knihy, protože tak silné pocity ve mě už dlouho žádná kniha nezanechala. Jak jinak než  -doporučuji!







Já, Bahia, zázračně zachráněná. Tahle kniha je poslední na mém seznamu kterou jsem zatím četla a recenzovala. Všechny ostatní zatím čekají ve frontě. Co k Bahie říct? Je to kniha která vás zasáhne. Vyprávění dvanáctileté dívky, která jako jediná přežila leteckou katastrofu? Doplněno fotografiemi, které to celé jen podpoří.
Pokud máte rádi příběhy podle skutečné události, je to kniha pro vás.





Další z mých úlovků z Levných knih. Jako první mne okouzlila obálka. Je tak okouzlující! Nádherná brána vedoucí prozatím do neznáma. Nádhera.
Na další důvod proč ji musím mít jsem přišla hned po přečtení anotace.
Ještě nikdy (pokud si správně vzpomínám) jsem nečetla knihu, která by měla takhle "starou" hrdinku. Je pravda, že nejstarší byl u mě asi Stoletý stařík. Ale žena? Nevzpomínám si že bych se setkala s hrdinou starší čtyřiceti let. Brigitě Benešové je ale šedesát let, a už jen to mě donutilo knihu si koupit, a v nejbližší době přečíst.





Na Erebos jsem zvědavá. Hráčské prostředí je pro mě španělská vesnice. Přesto jsem si ale přečetla Ready player one a zklamaná jsem nebyla. Proto jsem se rozhodla, že dám Erebosu šanci. Rozhodně se do ní nepohrnu, ale jsem ráda že ji mám. Věřím, že přijde čas kdy na ní dostnu chuť a budu ráda že jen sáhnu na poličku a bude.





Po téhle knize jsem sáhla z jednoho prostého důvodu. Její myšlenku považuji za více než zajímavou, a jsem zvědavá jak si s ní autorka poradila.
Komunikace prostřednictvím emailů s blízkými kteří již opustili náš svět..kdo z nás na to nikdy nepomyslel?







Takhle kniha si mě získala jednoduchou a zajímavě provedenou obálkou. A také cenou. Upřímně? Viděla jsem nádhernou obálku a cenovku 19,- . Přečetla si anotaci a řekla si "Proč ne?"





Ze zákulisí knižních přírůstků
Samotné psaní mě neskutečně bavilo. Psát jen krátké odstavce ve kterých představit knihu? Ano, to se mi líbí!
Ale ty přípravy? Třikrát jsem znovu vyběhla před dům abych znovu nafotila "skupinovou fotku" a nový přírustek. Neustále jsem totiž zapomínala na některé knihy. Chápu, poprvé to muselo být složité.

Teď už ale vím, že si v průběhu měsíce musím psát jaké knihy jsem si koupila, protože se mi to do konce měsíce všechno zamotá a já nebudu tušit stejně jako dnes.
"Kurnik jak mám vědět jestli jsem si jí koupila na konci června nebo na začátku července?!"



A jelikož jsem na každé venkovní focení sebou tahala přítele aby "odháněl naše psí miláčky" - dočkala jsem si i pomsty během focení.





Doufám, že jsem vás mým prvním příspěvkem do "Knižních přírůstků" nezklamala, a že o ně budete stát i v dalších měsících.

26 komentářů:

  1. Moc pěkné úlovky :) Erebos je moc fajn a Vesnice Sparks má zajímavou obálku - mrknu se po ní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fotce to není tak vidět, ale obálka Sparks je trochu plastická a z jiného materiálu.. je vážně skvělá :)

      Vymazat
  2. Hunger games je zkrátka osvědčená zábava :) Také mám občas tendenci vyhýbat se některým mainstreamovým hitům, ale někdy by to byla vážně škoda. Jinak sbírku za červenec máš opravdu krásnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Do konce týdny by mi měl přijít druhý díl, tak doufám že nebudu zklamaná :)

      Vymazat
  3. Erebos jsem četla, nebyl špatný. :) Ahoj z nebe se mi líbilo.. :) pořád na to nemám napsanou recenzi. :/ :D Zbytek knih závidím.. :) hlavně Volání kukačky :) Pěkná hromádka knih.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ji koukej napsat, jsem na recenzi Ahoj z nebe zvědavá! :) děkuji :)

      Vymazat
  4. Jé, Erebos a Ready player one, z tebe se stává geek. :D :) jop, tato rubrika se mi líbí, ale já taky vůbec netuším, zda se do toho pouštět. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvěle pojaté přírůstky! Jsem moc ráda, že ses do toho pustila (a že jsem Ti byla inspirací). :)

    Já se řadím mezi ty, kteří Hunger Games ještě nečetli, ale po Tvé recenzi se na ni celkem těším a jen co budu mít čtenářsky volněji (hahaha), pustí se do ní. Stejně jako do Volání kukačky. (Měla jsem z ní strach, neb Prázdné místo mám stále tu a pořád nepřečtené, neb jsem se nemohla dostat přes prvních 50 stránek, tak jsem ji odložila na jindy.)

    Na "Ahoj z nebe" a "Brigita" jsem v LK také pokukovala, ale z nějakého důvodu jsem si je nevzala. Možná se tam pro ně ještě stavím (pokud budou). Vesnice Sparks se mi líbila, ovšem odradilo mě, že je to druhá kniha v pořadí a já první nečetla.

    Jinak mě moc pobavily Tvé zákulisní zážitky. :)) Já si knihy zapisuji - jakmile mi nějaká přibude, šup s ní na seznam. Jinak bych se z toho pos... :D Tvé přírůstky mě bavily, těším se na další měsíc! :)

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že se líbí, měla jsem strach že se to nechytne :)
      Hele já z Hunger Games měla dost strach, ale nakonec se mi to líbilo. Teď mi má přijít druhý díl, tak snad mě nezklame. Volání kukačky taky doporučuji, vždyť víš :)

      Ahoj z nebe a Brigitu doporučovat nemůžu, uvidíme jak se mi budou zamlouvat. Třeba si je nakonec přečteš dřív než já! :)
      A u Vesnice Sparks jsem si to s tím druhým dílem uvědomila až příliš pozdě, tak doufám že to nebude nějak vadit.

      Jsem ráda že jsi se bavila, tušila jsem že zákulisí bude mít úspěch :D

      Vymazat
  6. Skvělé přírůstky! :) Taky jsem dlouho zvažovala, jestli psát tuhle rubriku, ale jelikož já taky ráda očumuju, co kdo kde sehnal, tak jsem si řekla, že to u sebe zavedu taky :) A většinou si píšu, co jsem za měsíc koupila, protože mám paměť hrozně děravou a nedala bych dohromady vůbec nic. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě jsme na tom stejně, také jsem nevěděla jestli se do toho dát nebo ne. Ale už teď nelituji :)
      No já si to budu muset začít psát, protože tohle byl horor! :D

      Vymazat
  7. Krásný článek, já mám tohle moc ráda :) A samé skvělé knihy! Jako zabít ptáčka jsem si už objednala díky Tobě a Brigitu jsem u nás v Levných knihách nenašla, vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že si ti líbil. Pořád jsem nevěděla jestli se do toho pustit nebo ne :) Jsem ráda že jsi si ptáčka objednala, je to moje srdcovka - moc se těším na Tvůj názor ! :)

      Vymazat
  8. Krásné přírůstky! Ksem rǎda, že se to líbily Hunger Games a těším se na recenzi Ahoj z nebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Hunger games byly opravdu super :) A Ahoj z nebe vypadá skvěle, tak doufám že se k ní co nejdříve dostanu :)

      Vymazat
  9. Hezké knihy :) k To Kill a Mockingbird jsem viděla film a koupila si knihu v angličtině, ale ještě jsem ji nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tuhle knihu bych si přála mít i v angličtině, takže závidím. Na film se stále ještě chystám, mám z něj trochu strach :)

      Vymazat
  10. Super kousky! V levnych knihach jsme koukam nakupovaly stejne, taky jsem si odnesla to co ty :-D Je mi to trapny, ale Jako zabit ptacka jsem necetla, i kdyz vim, ze snad na skole to bylo povinny. Pokud je to ale tak skvely, jak rikas, asi se po tom podivam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že se líbí :) Stejné kousky? Zajímavá náhoda, nejspíš máme stejný vkus :)
      Já jsem Ptáčka vůbec v povinné četbě neregistrovala, každopádně by tam měl být. Je to kniha, kterou by si měl přečíst opravdu každý. Uvědomíš si díky ní spoustu věcí :)

      Vymazat
  11. Ahoj, můžu se zeptat, kde si koupila to starší vydání Erebosu? :) Moc děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  12. Páni, vždycky zírám, kolik knih si všichni kupují nebo dostanou, já mám za minulý měsíc jednu velkou nulu :( :D

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkné knihy! :) Bahiu jsem si také pořídila, tak jsem na ni zvědavá :)

    OdpovědětVymazat