úterý 28. října 2014

Měsíc ve dne

V dnešním článku bych vás ráda pozvala do své oblíbené kavárny. Jsme na knižním blogu, takže je doufám všem jasné, že to není jen obyčejná kavárna, ale kavárna literární!



Nikdy jsem na podobném místě nebyla. Je to místo, kde se zastavil čas. Nebo spíše více časů, více stylů, takový art pop řekla bych.
Buď si to tady zamilujete, nebo to tu budete nenávidět. Každá židle u stolu je jiná, občas i každá noha stolu, hýří to tu barvami a nechybí tu ani dobrá hudba.

Duši knihomola okouzlí knižní křeslo, a když ne to - velká knihovna za ním to jistí. Půlka knihovny je plná knih, druhá společenských her. Chcete zpestřit návštěvu kavárny svým kamarádům? Není nic jednodušího než objednat ještě jeden drink a vytáhnout Člověče, nezlob se či šachy!

Já jsem si při mé poslední návštěvě učila u konvičky výborného čaje šachy. Čas neskutečným tempem plynul, já se skvěle bavila, báječná slečna z baru mi zalila ještě jednou konvičku..a já přísahám že jsem se ještě v žádné kavárně takhle dobře nebavila.

Najde se mezi vámi nějaký samotář, který má dokonce místo knihy raději mluvené slovo? Žádný problém! K dispozici je tu i mp3 přehrávač plný knih a sluchátka. Stačí si jen říct!

Velký dojem na mě udělal zákaz kouření a zároveň malý přístupný dvoreček, kde si mohou ostatní cigaretku vychutnat. Mě neobtěžuje kouř, oni aspoň dostanou čerstvého vzduchu - všichni jsou spokojeni, ne?

V horních patrech kavárny naleznete výstavní galerii. Aktuálně tam své obrazy vystavuje Tomáš Renovský a Petr Brožka. A ačkoliv galerie o šesté hodině večerní zavírá, není problém poprosit na baru o klíč a zajít se tam podívat během vaší večerní návštěvy.



Vzpomínáte na článek Literatura žije! ? Nabádala jsem vás v něm, ať pokud jste z okolí Českých Budějovic uděláte dobrý skutek, a přinesete knihy na které se vám doma jen práší. Na náměstí se pak konala samoobslužná gratis "knihovna".
Tento skvělý projekt má na svědomí právě Měsíc ve dne. A není to jediné eso v jejich rukávě.
Pořádají se tu i Literární večery, předčítání z knih, koncerty ve výstavní galerii. Neměla bych opomenout ani Kavárnu po tmě. Určitě už víte o čem mluvím, podobné kavárny se občas objeví ve vašich městech, pořádá je Světluška. Tady je ale pořádá Měsíc ve dne, a je to můj další cíl. Rozhodně se tam ukážu.

O čem bych vám ještě ráda řekla? Nebojte, protahovat to už nebudu, málokdo má rád dlouhé články.
Ale kromě nápojového lístku (kde se od konvičky s čajem dostanete až k absinthu, a bagetkám a toastům dle vašich chutí) by jste měli vědět o Knižním lístku.
Včera ho tam objevil přítel, a mé srdíčko zaplesalo.
Seznam Audio knih, seznam knih z knihovny. To je báječné! Určitě pár titulů naleznete na fotografiích.

A poslední věc..  Znáte zavěšené kafe? Že ne? O co se jedná se dozvíte opět na fotografiích, a já jen doplním, že my jsme si včera to své zavěsili.

Odkaz na Facebookové stránky, webové stránky, otevírací dobu a hodnocení naleznete na konci článku.

A já vás jen poprosím..máte svou oblíbenou kavárnu? A je dokonce literární? Neváhejte, a napište mi o ní, nebo jí věnujte článek jako já!




























































Myslím si, že moje hodnocení není třeba rozepisovat. To, že je to můj ráj na Zemi jste určitě poznali.

Webové stránky 
Facebookové stránky
Adresa a otevírací doba

17 komentářů:

  1. No to je úžasné místo! <3 Už se těším, až si tam společně uděláme výlet. Bude to boží! Trochu mi ten prostor připomíná Dobrou trafiku - tam bychom se, koneckonců, mohly zítra podívat. :)

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda že se Ti líbí! Až se někdy objevíš u nás v Budějkách, rozhodně tam zajdeme :) Škoda že jsme nestihli tu Dobrou trafiku, tak příště! :)

      Vymazat
  2. Nechceš uspořádat knižní sraz v ČB v téhle boží kavárně? Vypadá fakt skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem nad tím uvažovala, ale sama na to nemám :)

      Vymazat
  3. Jsem z Českých Budějovic a v téhle kavárně jsem ještě nebyla. Fakt se stydím a rozhodně to napravím, jakmile se z vysoké dostanu domů :) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je velká chyba! Koukej ji napravit, tohle místo si nesmíš nechat ujít :)

      Vymazat
  4. Tak to je úžasný místo, páni, doufám, že se tam někdy dostanu, musím zjistit, jak se tam dostanu ze Sušice a beru ČB sraz! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si naplánuj výlet směr České Budějovice, když bude víkend ráda se s Tebou sejdu! :)

      Vymazat
  5. panejo tak to je super! tady nic takovyho nemame :( tohle bych brala hnedka! nadhera

    OdpovědětVymazat
  6. Fíha, normálně teď lituju, že nejsem z Českých Budějovic a že se tam skoro vůbec nedostanu :D Židle s Krchovským je skvělá a nápad zavěšeného kafe? Úžasný! :)
    Jinak my v Plzni zatím žádnou vyloženě literární kavárnu nemáme, což je škoda, ale snad jednou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Literární kavárny by se měli šířit, je škoda že je jich tak málo. Obzvláště když pořádají doprovodné programy jako Měsíc ve dne. :)

      Vymazat
  7. Má první reakce: ,,Páni! Tam chci!"

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné místo, které opravdu vypadá, jako by se tam zastavil čas :) Ráda bych se tam podívala :) Je škoda že u nás ve městě žádnou kavárnu pro knihomoly nemáme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásnější knižní místečko uprostřed města neznám :) jsem ráda že se Ti také líbí :)

      Vymazat
  9. Titanium Art - The Stone Art Center at the Teton
    From ceridian art to titanium belly button rings traditional art, t fal titanium you can find many styles, styles, titanium automatic watch and styles titanium strength on iron titanium token our website! Visit us today.

    OdpovědětVymazat