čtvrtek 11. června 2015

Mama, I'm Coming Home

Poslední článek byl narozeninový, protože Paralele byl rok. Od té doby se toho mnoho událo, a po mě se slehla zem. Ale jsem zpět! Během toho půlroku se stalo několik věcí, které mi změnily život. Většina z nich k lepšímu. A tak stojím na pomyslné startovní čáře, vracím se zpět - troufám si tvrdit že nová a lepší.
Tímto článkem bych vám ráda osvětlila mé důvody, podělila se s vámi co se stalo, a hlavně - do všeho se znovu po hlavě pustila!




Maturita.
Ano ano, i já, školou povinná jsem se dopracovala k této zkoušce dospělosti. Maturita z pěti předmětů, včetně odborné (odporné?) maturitní práce. Ta mi dala pořádně zabrat, tomu věřte.
Ve škole od sedmi od rána do půl desáté, včetně víkendů, po dobu jednoho měsíce. -> zaručený recept jak se zničit.
A pak se vrátit napůl mrtvá únavou, a jít se drtit skripta.
Mám to ale za sebou, zkoušku dospělosti jsem úspěšně složila, a teď už mě čekají jen ty životní zkoušky osudu.






Zdraví.
Zdraví jsem trošku dala na pr***l. Díky škole i osobním záležitostem se mi podařilo ze stresu dát pár kilo dolů. Respektive za třičtvrtě roku téměř deset kilo. Né že by mi to neprospělo - Veroniko nafackuj si! - ale čeho je moc, toho je příliš. Štíhlé tělo je fajn, ale bolavý žaludek, rozklepané nohy a trčící klíční kosti? Děkuji, nechci.
Hlavu jsem si dala do pořádku, a teď to samé provádím i se svým tělem. Snažím se co nejvíce a nejlépe jíst, po práci chodím do fitka.. to by bylo abych nebyla do začátku srpna tam kde chci být!
Nadále vegetariánka, stále jsou těstoviny a rýže, kupa zeleniny a ovoce -> mí nejlepší parťáci.
Ach, a co teprve ovesná kaše! <3   









Pocit štěstí
Ajajaj. Inu, nová, lepší, šťastnější. Tak přesně tohle spadá do kategorie osobního života, alias láska.
Bohužel, můj tříletý vztah je fuč. Je tu ale něco nového. Dosud neznámého.Krásného. A já jsem zamilovaná, a šťastná.
Od hromady přátel poslední dobou slýchám že je na mě něco jinak. Že neví co, ale že jsem jiná, a že je to lepší.
Je to láska, pocit štěstí, a plnění si přání.




Vzdělání a kariéra?
Oh, to zní tak.. vážně! Stručně a jasně, na vysokou jsem prý moc hloupá, a tak mě nechtějí. A koho to trápí? Plány hroutit se z toho byly zrušeny ještě před přijímačkami, protože stresu už bylo dost. Vezmou? Vezmou. Nevezmou? Tak vzhůru do práce!
Nechci si nic zakřiknout, protože by mne to neskutečně mrzelo. Ale pokud bude celý vesmír při mě stát, tak od září budu součástí týmu v knihkupectví Dobrovský. Práce snů! Oujé!


A jak to bude dál?
Kdyby to šlo, pošlu každému z vás milostný dopis. Tak moc se mi po vás stýskalo. A paralelce.. té napíšu milostný článek. Protože psát pro vás, pro sebe o něčem co miluji a co mne naplňuje.. komu by se nestýskalo.
Ale jak už všichni víme, Veronika nezahálí, Veronika se do toho pouští a jede!
Od maturity jsem začala číst asi pět knížek. A každou jsem po pár stránkách odložila. Kde je problém? Tak dlouho jsem nic nečetla, že teď potřebuji něco opravdu speciálního. 
Nečekejte prosím žádné rychlorecenze, knížku za odpoledne a podobně. Vstávám v půl čtvrté, domů se vracím po páté. Ale recenze budou. Články budou. Všechno bude.
Znovu už si to nenechám vzít.
Knižní paralela je takové moje dítě. A já se o ní musím starat, krmit ji, hlídat aby byla v pořádku, a aby nám hezky rostla a dělala radost.

Já už jsem změnou prošla. Teď je na řadě blog. Chystají se kvalitnější články, širší záměr témat a nový vzhled. Tenhle už je poněkud fádní. Je potřeba něco energického, jako jsem teď já!


Napíšete mi do komentářů jaká kniha vás za poslední půl rok vzala za srdce, a já si ji nechala ujít? 


12 komentářů:

  1. Vítej zpět gratuluji k maturitě i ke štěstí v osobním životě! :) Už se těším na nové články! A to hubnutí je blbý, ale deset kilo by mi bodlo :D Já s tím jídlem pořád bojuji, alergie na lepek, alergie na ořechy, jako ekzematik bych neměla mléčné výrobky a do toho chtít hubnout, no nejde mi ani jedno :D A půl rok kniha fíha tak to musím chvíli přemýšlet :) Asi Vypravěčka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Basterko děkuji :)
      No to chápu že to jde těžko, já se předtím dostala s váhou tak že už jsem byla na hranici darování krve, s čímž jsem chtěla něco udělat.
      Máš můj obrovský obdiv, protože bez lepku, ořechů..uáááá. i když je pravda, že lepek bych také měla omezit. Nějaký tip na jeho nahrazení? Nechám si ráda poradit :)

      Vymazat
  2. Jakou školu jsi studovala, že jsi v ní musela být včetně víkendů do deseti do večera, proboha? :-O Jinak gratuluji moc k maturitě, nové lásce i novému nastartování blogu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pájo byla jsem na umělecké, ty dva plakáty pod odstavcem maturita jsou mé maturitní práce :)

      Vymazat
    2. Aha, tak to jo. :-) Jsou moc krásné. :-)

      Vymazat
  3. Gratuluju k maturitě i ke změnám k lepšímu.
    Knížky, které mě vzaly za srdce: Enderova hra + Mluvčí za mrtvé od O. S. Carda a Pálenka od Matěje Hořavy
    http://www.tichy-koutek.cz/matej-horava-palenka/

    OdpovědětVymazat
  4. Moje poslední kniha, kterou si budu pamatovat asi navždy je Jako zabít ptáčka. Ale myslím si, že už jsem recenzi na tuto knihu někde na tvém blogu viděla. Možná si to byla právě ty, která mě inspirovala k tomu si ji přečíst. :)
    Jinak přeji hodně štěstí a pevné nervy při psaní a utváření všeho nového! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoji volbu naprosto chápu, máš pravdu, Jako zabít ptáčka jsem recenzovala i já :) neskutečný příběh, jedna z mých neoblíbenějších knih :)

      Vymazat
  5. Tak to gratuluji k těm novým a lepším začátkům :). Mně na vysokou loni nevzali, tak chodím do práce, která mě baví, těším se do ní (byť není u knih :)), a na vysokou se chystám na další pokus příští rok. :) No stress. A gratuluji ti k nové práci (ale raději zaklepu, jak jsem četla, musí při tobě stát vesmír :D). Ale přeju ti to, a určitě tě to bude bavit. :)
    A co se týče knihy, přečetla jsem Vypravěčku od Jodi Picoult a doporučuji ji všude a všem, je prostě unikátní :).

    OdpovědětVymazat
  6. A jenom malinká vsuvka, slovíčko nezahálí se píše s měkkým i, ať to tam tak nerazí :).

    OdpovědětVymazat
  7. Vítej zpátky!! Gratuluji ti ke změnám v životě a hlavně k maturitě, která tě taky dost posunula dopředu. Budu se těšit na další tvoje články. :)

    OdpovědětVymazat