sobota 28. června 2014

Pojďte se odměnit!

Mnozí z vás se nedávno na facebookové paralele dočetli, že se bude konat soutěž. Proč? Protože můj blog před týdnem překročil 10 000 návštěvnosti, a to po pěti měsících blogování. Pro mě to byla samozřejmě událost jak hrom, a tak jsem se rozhodla vám poděkovat alespoň soutěží.

Procházela jsem knihovnu a vybírala knížky do soutěže. Jenže jaké vybrat? Některé už pro vás mám připravené do letního projektu, a tak jsem využila spolupráce s nakladatelstvím Metafora a úžasnou paní Helenou – a domluvila si pro vás knížky právě od nich.

A co že se bude soutěžit?



Impresionisté:  jejich životní příběhy? Podle všeho parádně vylíčené životní příběhy umělců, kteří dám dali nový směr.
A kdo by odolal jablíčku od Steva Jobse? V knize o světoznámém Jobsovi si projdete celý jeho život.

Co udělat pro výhru?


  • Budu moc ráda když budete sledovat Knižní paralelu na Facebooku, a když ji budete mít v odběru přes google – údaje prosím do komentářů.
  • Soutěž se bohužel bude konat jen po České republice, ale v další soutěži se pokusím zapojit i Slovensko 
  • Zanechte prosím na sebe kontaktní email v případě výhry
  • Napište mi jaká kniha by se vám zamlouvala – a proč
  • A to nejlepší (nejtěžší?) na konec:
    -Co vidíte v impresionismu? Jaké osobnosti si s ním spojíte, a jaké je vaše oblíbené dílo?
    - Steve Jobs. Vymyslel, provedl, uspěl. Co myslíte, jakým nápadem/věcí by jste se mohli proslavit ve stejném měřítku jako on?


Soutěž původně k deseti tisícům návštěvnosti by se nyní mohla stát soutěží k jedenácti tisícům, moc mi k nim nechybí.
A díky komu? No díky vám! Takže se rozhodně účastněte soutěže, a odměňte se!

Soutěž trvá do 26.7.

11 komentářů:

  1. Sice se nezúčastním, ale gratuluji ti 10 000 návštěvnosti :) ... Mě teď čeká 70 000, takže vím, jako máš radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na fb tě sleduju jako Veru Burgerová :) Na Googlu tě mám a jsem tam jako Nika Roovy.
    Můj mail: burgerova-veronika@email.cz
    Nemůžu se rozhodnout, obě vypadají skvěle a ráda bych si je přečetla! :)

    - O impresionismu jsme se nedávno učili a já jsem si jej docela zamilovala. :3 Co je krásnějšího, než zachytit jedinečnost okamžiku? Jedeme s impim na stejné vlně. Osobně se mi moc líbí poezie Antonína Sovy, či díla Franze Kafky.
    - Hah. :D Nemám tušení. :D Myslet jako Steve Jobs neumím. O:) (Zatím 3:)) Ale jednou něco bombastickýho vymyslím. :P

    OdpovědětVymazat
  3. Sleduji Tě na FB jako Daffodila Nightingale i pod blogem Hnízdo zvrhlé Narcisky. :) Přes google jako Daffodila "Nikola" Slavíčková. :)

    Můj mail: daffodilaslavickova@seznam.cz

    Jinak bych brala Steva - z prostého důvodu, že Impresionisté už jsou v mé knihovničce (byla to kniha, kterou jsem musela mít, i když jsem se k ní ještě nedostala). Knihu bych darovala svému příteli. :)

    - Impresionismus - to je pro mne nespoutanost, barevnost, touha ukázat svět takový, jaký je skrze svůj vlastní pohled, úžasná doba, ve které bych chtěla žít, Monet a jeho leknínové zahrady, Manet a jeho hambatá snídaně v trávě a Olympie, jenž provokovala svou nahotou a černoškou v pozadí, Degas a jeho ohebné baletky. Dáma v rozevlátých šatech a se slunečníkem stojící na louce. Je to povzbuzení a pohlazení po duši, krása nesmírná a lahoda pro mé oko. Nechala jsem se trochu unést, pardon - ale je to můj nejoblíbenější umělecký směr. :)

    Jakým nápadem? Určitě by byl jednoduchý a ostatní by mě od něj odrazovali, že je to blbost, která nemá smysl a budoucnost. Ale já bych se nedala a šla si za svým - až bych to dotáhla tam, co Steve (tedy až na tu předčasnou smrt). Ovšem ten geniálně jednoduchý nápad se mi v hlavě ještě neobjevil (nevím, kde to vázne).

    OdpovědětVymazat
  4. Gratulujem ku krásne okrúhlemu a narastajúcemu číslu :) Na FB ťa už sledujem ako Katarína Mikulková, Google odo mňa nemôžeš chcieť, lebo vôbec netuším, ako to funguje. Sorry :) Mail je pravaknihomolka@gmail.com .
    Ja by som dala prednosť impresionistom, lebo ich milujem, všetci sa mi zdajú geniálni a dokážem sa desiatky minút kochať niektorým ich obrazom. No a rada by som sa o nich dozvedela aj niečo iné ako to, že to boli geniálni chlapíci, a že Van Gogh zomrel ako chudobný, šialený, neuznaný a zabudnutý a za jeho života sa predal jediný jeho obraz. :)
    Impresionizmus je úžasný štýl, môj najobľúbenejší maliarsky smer. Milujem to, že sa im skutočne darilo zachytiť ten pocit, náladu miesta a situácie, a vďaka tomu ma prenesú na dané miesto, do danej chvíle. Najobľúbenejšie diela je ťažké vybrať, ale veľmi ma oslovuje Monet, Degasove baletky sú skvelé, Hviezdna noc od Van Gogha takisto, milujem farebnosť Renoirových portrétov...
    Čo sa týka Steva Jobsa, jeho myšlienky boli jednoducho geniálne a geniálne jednoduché. A vedela by som, čím by som uspela, ale to zatiaľ nikto technicky nezvládol - konkrétne ide o prístroje ovládané myšlienkou :) Myslím, že by z toho mohol byť hit, už zostáva len maličkosť, uviesť tento skvelý nápad do praxe, a budú z toho miliardy :)

    OdpovědětVymazat
  5. My se známe osobně, gratuluji, zároveň přeji všechno nejlepší k narozeninám...... ;-)Impresionisty bych si moc ráda přečetka? Proč? Protože mám prázniny. Co se impresionismu týká, tak tohle mám moc ráda
    https://www.youtube.com/watch?v=ctFJhC-WMXo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, to je přesně ona - dáma v rozevlátých šatech a se slunečníkem stojící na louce! :)) A ta hudba, ach, jak nádherné pohlazení. Já pořád říkám, že jsem se narodila do špatné doby. :))

      Vymazat
  6. Ahoj. :) FB: Lenny Placková, Google: Lenka Placková, E-mail: Lenny199533@seznam.cz

    Spíše bych chtěla asi knihu Impresionisté. Popravdě je to jedno z mála období, které si ze školy tak nějak pamatuji. Brali jsme ho v literatuře a dílo z tohoto období se mi moc líbí.

    Jak jsem psala výše, je to jedno z mála období co si pamatuji. Hlavně také protože tam patří můj oblíbený Franz Kafka. A strašně moc moc bych si chtěla přečíst Hledání ztraceného času od M. Prousta, který mezi ně také patřil pokud vím. :) A oblíbené dílo z tohoto období je samozřejmě Proměna od Kafky.

    Um. Kdyby to šlo, ráda bych vymyslela něco převratného v oblasti ekologie, aby to používali všichni a už se neznečišťovalo životní prostředí. :)
    Nebo nějaké levné tablety(prášky), které by člověku dali všechny potřebné živiny na celý den a vyřešily hladomor v Africe.
    Bože je tolik "světových" problémů u kterých si říkám, že by stačil jeden geniální nápad a vše by se vyřešilo. Teď na něj ještě přijít... :)

    OdpovědětVymazat
  7. sleduju jako Tereza Pernicová (google i fb)
    terezaperni@gmail.com
    a kdybych si měla vybrat, tak si vyberu impresionisty. Impresionismus je můj oblíbený směr ve výtvarném umění, většinou mě jako první zaujmou barvy a úplně nejradši mám od Van Gogha Hvězdnou noc, vím, je to skoro nejznámější, ale i tak:-)
    Steve Jobs...jsem učitelka informatiky na střední škole, kde ho půlka studentů miluje. Já k němu mám asi vlažnější vztah, ale i přes to uznávám, že toho dokázal fakt hodně. To mě vždycky fascinovalo- lidi, kteří vymyslí něco opravdu originálního a zároveň to dotáhnout do detailu.

    OdpovědětVymazat
  8. 1. Dominika Coufalová, DominikaCouf
    2. ČR
    3. xo-domissek-xo@seznam.cz
    4. to nechám na tobě/náhodě - každá láká jiným způsobem (Steve o nepředvídatelném úspěchu z klukovského snu, Impresionisté o životních peripetiích, které k životům umělců bohužel patří)
    5. v tomto uměleckém stylu nicmoc nevidím, nepřijde mi, že by vyjadřoval hloubku smyslů, nebo nějakou alegorii, jen zachycuje okamžik.. vybaví se mi Monet a jeho Lekníny nebo Východ Slunce.
    založila bych úklidovou firmu! :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, jen jsem se chtěla omluvit, že případně jsem 25.7.-3.8. na táboře :(, díky

      Vymazat
  9. Sleduju tě, všude jako Bětka, Alžběta Široká nebo tak podobně, i na twitteru :)

    siroka.alzbeta@seznam.cz

    Zamlouvali by se mi Impresionisté, je to moje oblíbená umělecká epocha, protože barvy, žádné pevné linie, pohyb, dojem... Nádhera!

    Myslím, že ohledně impresionismu už jsem částečně odpověděla výše (alespoň to, co v něm vidím). A jména? Claude Monet (u něj se mi vybaví hlavně světlé, optimismem nabité obrazy a série), Edgar Degas, Henri Toulouse-Lautrec, z hudby třeba Claude Débussy a z postimpresionismu můj velký oblíbenec, Vincent van Gogh.

    A hm... Steve Jobs... Jako on bych asi přemýšlet neuměla, nejsem moc technický typ :D Ale rozhodně by bylo dost zábavné proslavit se nějakým promakaným strojem na snídani (jaký vymyslel třeba Tim Burton v Pee-Weeho velkém dobrodružství), hahaha :D

    OdpovědětVymazat