pátek 28. listopadu 2014

Jestli to nebude láska..

V poslední době jsem četla samou náročnější četbu. Nemám na mysli náročnou jako složitou, spíše s tématy, která jsou občas náročná pro psychiku. Pronásledovala mne samá melancholická, až depresivní témata..krásné knihy, to ano, ale duše potřebovala změnu.
A osud, ten to věděl. Proto mi přinesl příležitost recenzovat příjemnou oddechovou knihu s porcí humoru.



Víte, na romanťárny mě neužije. Nikdy jsem nebyla ten typ. Óch a Ách dělám nad knihami moc ráda, ale musí být proč. A bohužel, málokdy jsem se setkala s kvalitním romantickým příběhem.
Vše ale změnil příspěvek Míša do skupiny Knižních blogerů, poptávající se po recenzentech na knihy od Alexandry Potter. To jméno jsem znala jen z doslechu, s autorkou jsem se ještě nesetkala.
Následovalo klasické “Stejně mě nevyberou, ale proč to nezkusit” a tím jsem to vypustila.
Po pár týdnech mi ale přišel email s tím, že knina Na stejné vlně je má.


Když jsem viděla na pražských lavičkách reklamu na tuto knihu..byla jsem zděšená. Říkám to  upřímně. Věděla jsem o jaký žánr se jedná, obálka mne neuchvátila..a reklama na každé druhé lavičce vyděsila.
Když jsem si ale přečetla první stránky, první kapitoly.. byla jsem nadšená! A strašně mile překvapena. Příběh už od začátku měl hlavu a patu, a autorčin styl psaní jsem si hned oblíbila.


Hned v první kapitole se seznamujeme s Grace, toho dne oslavenkyní 31 narozenin. Grace má vše co by si mohla ve svém věku přát. Dobrou práci, ve které by mohla stoupat, je krásná a chytrá, a má přítele který ji miluje. Ano, Spencer je ideál nejen pro ni, ale i pro každou jinou. Pohledný, zajištěný, s dobrou prací a slušným chováním. Tedy, chováním..k tomu raději později.
A kromě toho je Grace zasnoubená. Bohužel, na její vkus až moc dlouho. Spencer dává přednost “dlouhým zásnubám” trvající už přes dva roky. 

A ještě více než jim dává přednost alkoholu. Není to žádný alkoholik - to ne, ale když má někde na oslavě příležitost, rád si přihne. A touto příležitostí se mu stává i oslava Graceiných narozenin.
Grace už nějakou dobu o jejich vztahu pochybuje. Miluje ho, přesto si vztahem s ním není jistá. Oba se dost změnili, a za své vzali i jejich dlouhé zásnuby.



Kolotoč váhání, strachu, slz, ale také vzpomínek se rozjede na konci oslavy. Potká na ní totiž svou dávnou lásku Jimmiho, který ji zlomil srdce. On se však změnil, a shodou okolností má těsně před svatbou. Osud ale vezme za své. Oba páry se rozejdou, každý si jde svou cestou.
Až na to, že cesta Grace a Jimmiho se nějak podezřele často protíná.

Osud si hraje i se životem Graceiny kamarádky, svobodné matky Rhian. Ta to v životě neměla jednoduché, a její touha po nalezení konečně toho pravého pomalu vyprchává.
Nesmíme ale opomenout ani DJ Lásku, z rádiového programu Na stejné vlně, který nejen že dal celé knize název, ale také svedl spoustu osudů dohromady.

Tohle setkání s Alexandrou Potter bylo sice první, ale rozhodně ne poslední. Je to totiž výborná vypravěčka, která vytáhne citlivé téma pro ženskou duši, a zpracuje ho tak osobitým způsobem, že se z něj stane výborně napsaná vtipná romantika.
Řečeno po mém “Slaďárna jak má být”

Recenzní výtisk mi zaslalo nakladatelství Kristián, kterému za něj moc děkuji.

Hodnocení: 4/5

Název: Na stejné vlně
Autor: Alexandra Potter
Překladatel: Ivana Mičínová
Nakladatelství: Kristián

* Omlouvám se za velikost a styl písma, Blogger se mi snaží komplikovat život. Pokusím se to co nejdříve vyřešit.

3 komentáře:

  1. Tuto knihu bych si strašně ráda přečetla. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku mám na seznamu dárků, tak snad se na Vánoce také dočkám :D
    pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, založila jsem nový knižní blog a chtěla bych tě poprosit o jeho shlédnutí, jsem ve světě blogování nová a moc nevím, jak svůj blog zviditelnit, budu moc ráda, za jakoukoliv radu, komentář atd. předem moc děkuji :) http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat